Yhteisvastuukeräys ja kinkerit

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräyksellä 2022 autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailmalla. Tuotosta 40 prosenttia jää lasten ja nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen matalan kynnyksen toimintojen kautta. 60 prosentilla avustetaan Kirkon Ulkomaanavun työn kautta kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.

Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön ja diakonia-avustuksiin.

Toisen puoliskon vuoden 2022 Suomeen kohdistettavasta keräystuotosta saa Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja uutuutena myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivan NettiSaappaan vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja tarjoavat tarvittaessa keskusteluapua. Keräysvaroilla kehitetään myös Moottoripaja– sekä Perheystävä-toimintaa.

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti. Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissotaa paenneet perheet ovat palaamassa.

————————————————————————————————————
Lahjoita oman seurakuntasi kautta Yhteisvastuukeräykseen

Jos haluat varmistaa, että lahjoituksesi päätyy keräykselle Taivassalon seurakunnan kautta, käytä seurakunnan viitenumeroa 301848. Jokaisella seurakunnalla on oma viitenumero, jonka avulla varat ohjautuvat oikealle seurakunnalle. Seurakunnat ohjaavat keräystuloistaan 20 prosenttia paikalliseen keräykseen teeman mukaiseen käyttöön.

NETTILAHJOITUS:
Taivassalon seurakunnan oma lahjoitussivu löytyy osoitteesta yhteisvastuu.fi/taivassalo
Siellä voi lahjoittaa haluamansa summan helposti.

SUORAT TILINUMEROT:
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2326 28
Saaja: Kirkkopalvelut/Yhteisvastuukeräys
Viitenumero: 301848

LAHJOITTAMINEN ONNISTUU MYÖS MOBILEPAYLLÄ:
Lahjoita oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen MobilePaylla numeroon 32206

Kiitos!
Kirkkopalvelujen keräyslupa Manner-Suomessa RA/2020/639, voimassa toistaiseksi.
Ahvenanmaalla: Keräyslupa ÅLR/2021/8126, voimassa 1.1.-31.12.2022.

 


 
 
 


 
 
 
 

————————————————————————————————————
Kinkereillä osallistutaan yhteisvastuuseen

Keräyslippaat ovat kiertäneet perinteisesti kinkereillä. Kinkereitä pidetään tänäkin vuonna mikäli tautitilanne sallii.